zaterdag 4 augustus 2012

VAKANTIEWERK

De laatste nesten met jonge kerkuilen zijn geringd en daarmee lijkt het "pullen-ringen" voor dit jaar te zijn afgesloten. Hoewel... De laatste twee nesten kerkuilen hadden resp. 5 en 6 jongen wat toch behoorlijk is voor zulke late broedsels. Er is dus kennelijk veel voedsel en bij de paren die vroeg hebben gebroed dit jaar zou dat zo maar eens kunnen leiden tot een tweede broedsel. In de tweede helft van september dus nog maar eens een rondje maken.

Die rondjes maken we nu ook om vast te stellen of de boomvalken succesvol zijn er hoeveel jongen er zijn. De meeste nesten rond Zwolle zitten op hoogspanningsmasten maar één nest zit hoog in een populier, nota bene ongeveer in het Centrum van Zwolle! Kennelijk zijn deze valken niet gemakkelijk te verstoren want ze zitten aan de rand van het festivalterrein De Weezenlanden. Ze hebben al van alles meegemaakt, van dance-feesten tot laag vliegende helikopters tijdens de halve marathon van Zwolle.

Tijdens de rondjes kom je ook andere vogels tegen die even willen poseren:

                                   Synchroon poetsende jonge boerenzwaluwen

                                    En bedelen kun je ook samen doen....

                                       Huismussen in graanvelden. Nostalgie?

                                              Deze kneu lust er wel pap van....

Maar het ging dus om de boomvalken, en die waren er gelukkig ook. Er zit wel een behoorlijk verschil in het leg begin, zodat bij het ene nest de jongen al rondvliegen en bij andere nesten de jongen nog een fraaie bontmuts op hebben...

                                    Deze jonge boomvalk is in het takkelingen stadium (of spanten stadium...)

                                      Dit jong heeft het nut van zijn vleugels ontdekt!

           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten