vrijdag 9 december 2011

GEVANGEN MET DE CAMERA

Het vangen ging vanochtend niet zo goed. Waarschijnlijk door de harde wind bleven veel torenvalken en buizerds in de dekking. De vogels die wel "vangbaar" waren werkten niet erg mee en een aantal zagen na een verkennende vlucht toch maar af van hun missie. Slechts één jonge buizerd werd de wijde wereld weer ingestuurd voorzien van twee fraaie ringen.
Wel werd vandaag weer eens temeer het bewijs geleverd dat het aanleggen van kleurringen veel extra informatie oplevert. Liefst twee buizerds lieten zich niet vangen maar wel fotograferen! Geen superplaatjes maar de resolutie was hoog genoeg om de letters op de rode kleurringen af te kunnen lezen.
De buizerd met CP op de ring ving ik eerder op 28 november 2010 op het industrieterrein Haatland bij Kampen, een jong mannetje. Nu bevond de vogel zich, inmiddels dus in zijn 2e kalenderjaar, bij de Zwartendijk bij Kampen.


Wat meer richting Elburg bleef de FV lang genoeg op een paaltje zitten om ook die ring op de foto te krijgen. Deze nog jonge buizerd werd een maand eerder gevangen en geringd op dezelfde plaats.
Dus toch eigenlijk 3 vogels gevangen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten