zaterdag 3 december 2011

EXTRA MELDINGEN DOOR KLEURRINGEN

De afgelopen periode werd het vangen bijna onmogelijk door het slechte weer. Als het nat is wil je de vogels niet extra belasten en wordt er dus niet gevangen. Soms krijg ik via het Vogeltrekstation een melding binnen van een dood gevonden vogel die ik heb geringd, maar deze week kreeg ik liefst twee meldingen van torenvalken die nog in leven zijn!  In de buurt van Doornspijk wist Gert-Jan Cromwijk ondanks de mist een torenvalk met de letters HPP op de plaat te zetten. Een jonge vogel die dit jaar ten zuiden van Zwolle werd geringd.
foto Gert-Jan Cromwijk

Een tweede valk werd in Langenholte gefotografeerd door Frits van den Bos. Dit mannetje met de code EHS werd als nestjong in 2009 geringd in het gebied tussen de Hessenpoort en de Lichtmis. Leuke terug meldingen dus ik ben wel erg blij met deze fotografen!

foto Frits van den Bos

 En de buienradar dat is een uitkomst! Het leek vandaag één groot waterballet te worden maar de buienradar gaf aan dat na twee uur 's middags de lucht zou gaan klaren, wat ook gebeurde! Dus toch nog even op pad om te vangen en dat leverde drie mooie buizerds op. Een jonge vogel, een vogel in zijn tweede jaar en een heel fraai, super donker volwassen mannetje. Hij zag er ongeveer zo uit als de buizerd op de foto onder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten