vrijdag 30 december 2011

BUIZERD-CITY

De afgelopen dagen (tussen de buien door) weer aan het vangen geweest. Wisselende resultaten maar je mag concluderen dat rond Zwolle best veel Buizerds zitten. Ze wachten je al op bij de gemeentegrens...

Zo langzamerhand worden steeds meer Buizerds en Torenvalken geringd en zijn dus met een beetje geluk van afstand herkenbaar aan hun kleurringen.
Bij de Torenvalk op onderstaande foto pech. De truc van de val kent zij en was dus niet te vangen. Ze liet zich in de buurt van Zalk wel op de foto zetten waarbij twee letters van de kleurring herkenbaar zijn; HT. Deze serie werd gebruikt in juni van dit jaar en is het een jonge vogel afkomstig uit Zwolle.

De volgende foto bracht meer geluk. De Buizerd tilde zijn staart even op om een ferme straal poep de wereld in te sturen. Uiteraard worden dan de poten goed zichtbaar en ook de kleurring met EU.
Deze buizerd zat in de buurt van Kamperveen en werd begin dit jaar exact op dezelfde plaats gevangen en geringd. Een vrouwtje in haar derde kalenderjaar.


Een leuke laatste week van dit jaar waarin 8 Buizerds en 4 Torenvalken werden gevangen.

   IK WENS JULLIE EEN GEZELLIGE JAARWISSELING EN VEEL GELUK IN 2012 !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten