vrijdag 25 juli 2014

KRAAMVISITE

Gisteren is ons ringstation verhuist. Niet een klus die je zelf even doet; hier zijn een paar pk's voor nodig. Het opladen op de Hessenpoort verliep voorspoedig en die shovels rijden behoorlijk hard dus in no time was het spul in Stadshagen.

Daar moest eerst de plaatst waar de container moest staan nog even behandeld worden. Maar ook hier weer, met de juiste spullen en de nodige pk's geen probleem!
Het spul staat dus nu op de nieuwe plaats, vermoedelijk voor een aantal jaren. Vandaag zijn we gestart met het schoonmaken en weer inrichten van de container. En uiteraard gelijktijdig vangen!


Uitzwaaien op de Hessenpoort; tot over enkele jaren?


Aankomst in Stadshagen.


Eerst een beetje "Landscapen"......


Er daar staat ons onderkomen; links het ringstation en recht onze "schuilhut" :)

Uiteraard wordt er geklust tijdens het vangen en niet andersom. Ook vanochtend konden we weer een aantal Bosrietzangers vangen (we hebben er nu al meer dan 100!) en de nodige Fitissen, Tjiffen, etc.
Maar wat we bijzonder konden waarderen was de uitnodiging van onze nieuwe buren, de familie Kleine plevier. Wij mochten hun jongen even zien. Op die uitnodiging gingen we graag in! Maar daar hadden we uiteraard niet op gerekend en dus bijvoorbeeld geen zilveren bestekjes bij ons. Gelukkig hadden we nog wat passende zilverkleurige ringetjes als aandenken voor het jonge grut.


 Jonge Kleine plevieren. Met 11 gram ongeveer even zwaar als een Pimpelmees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten