donderdag 16 januari 2014

NIEUWE BUREN

Ons ringstation was zo langzamerhand helemaal ingericht en het leek allemaal zo rustig. Maar opeens verschenen er enkele weken geleden oranje paaltjes in het terrein. Trok je de lijn van de paaltjes door dan liep die lijn door ons ringstation! 1 april is nog ver dus we hadden de indruk dat dit geen grap was......
Desgevraagd bleek dat het wegenplan was aangepast. Onze nieuwe "buurman" heet Wehkamp. Die gaat op 6 hectare grond het grootste geautomatiseerde distributiecentrum van Europa bouwen. Door de wegverlegging moest ons ringstation 2 meter opschuiven.
Inmiddels is de bouw al begonnen en lijkt het of de heipalen boven de grond staan :)

Toen de eerste paal er stond dachten we nog even aan een ooievaarsnest.....

Dat is wel even slikken als je moet verkassen maar ja, er tegen in gaan is energieverspilling. Bovendien zouden we medewerking krijgen van de bedrijven die de wegaanleg gingen uitvoeren.
Dus alle tegels er weer uit en de container klaar maken voor transport. We hebben we besloten de container wat verder te verplaatsen zodat de passerende auto's geen last van ons zullen hebben (of andersom..) Ook zouden ze anders de indruk kunnen krijgen dat ze bij ons patat zouden kunnen halen. Bij het afgraven van het tracé voor de weg kwamen wat jonge bomen vrij die we prima zouden kunnen gebruiken voor een nieuwe "erfscheiding".

Afgelopen dinsdagochtend kwam zwaar materieel aanrollen met enthousiaste bestuurders. En alle lof voor die jongens hoor, ze hebben ons perfect geholpen! (misschien ook omdat ze van ons iets bij de koffie kregen?)

 Alsof het een pakje boter was.... (foto Joop van Ardenne)

Twee dagen later en onze ringwereld ziet er al weer heel anders uit. Het station is 15 meter verplaatst
en staat weer stevig op zijn pootjes. Op onderstaande foto is goed het tracé van de nieuwe weg te zien. Gelukkig gaat er eerst nog een meter of vijf wegberm af.


Eerst rechts van de bomen, nu 15 meter naar links.


Deze rij bomen en struiken gaat voor een groen behangetje zorgen.

Eigenlijk is de nieuwe plaats nog beter dan de oude. Het uitzicht blijft gelijk maar nu hebben we links een mooie rij beplanting waar we "sectie 1" kunnen gaan inrichten. Heerlijk vanuit een comfortabele stoel bekijken wat er in vliegt :)
Aan de achterzijde hebben we een takkenril gemaakt met het hout wat vrij kwam van de bomen die moesten verdwijnen. Deze takkenril moet nog worden opgehoogd maar de basis ligt er.

Een groene steun in de rug; een takkenril.

Daarmee zijn we er nog niet helemaal want de "vloerbedekking" rond het station moet nog weer worden gelegd. Ook daarvoor krijgen we medewerking van de jongens met die grote machines. Zij gaan een laag van zo'n 30 cm stevig zand rond het ringstation aanbrengen zodat wij onze stoeptegels (scharrelplavuizen) weer netjes neer kunnen leggen. Als laatste plaatsen we nog een "Dixie" voor het geval er iemand nog iets te ........ mocht hebben :)

3 opmerkingen:

  1. Denk je een mooi en vooral rustig plekje gevonden te hebben, kom je bedrogen uit. En dat net als je alles zo'n beetje op orde hebt. Succes met jullie nieuwe buurman.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo blijf je in beweging :-) . Maar mooi plekje voor in de plaats gekregen, wie weet wat er in de bomen komt vliegen. Misschien nog wat rogge zaaien voor de muizen...

    BeantwoordenVerwijderen