maandag 27 januari 2014

GESETTELD

Pffffff.... zo'n hobby begint op werken te lijken!
Maar het gaat geweldig met onze nieuwe "standplaats"; de container staat als een huis. De wegenbouwers werken goed mee en desgevraagd mikken ze af en toe een schepje zand in onze tuin. Zo'n schepje betekent voor ons ca. 15 kruiwagens zand verplaatsen. Inmiddels zijn de tegels bij de ingang gelegd; nu ons zonneterras nog :)

 Op de achtergrond de nieuwbouw van Wehkamp; zo te zien zijn ze aan pannenbier toe!

Ook onze Dixie is geplaatst zodat onze "boodschappenwagentjes" op een nette manier geleegd kunnen worden. Het terrein aan de voorzijde moet nog iets opgehoogd omdat hier een soort plas-dras gebied ontstaat na een fikse regenbui. En we willen de steltlopers natuurlijk niet te dicht bij ons onderkomen. Als het wat warmer wordt dan moet de voorzijde nog geschilderd worden en dan is het wel ongeveer af.

Onder het raam twee uitvlieggaten. Een soort buizenpost voor geringde vogels.

 Ook de achterzijde krijgt aandacht. De takkenril is nu zo'n anderhalve meter hoog.

En uiteraard wordt er regelmatig gevangen tijdens het werk. Leuk is vooral het RAS en kleurringproject voor ringmussen. Er is een behoorlijke groep in het gebied aanwezig. We hebben er nu 26 gevangen en sinds we met kleurringen zijn begonnen vliegen er nu 12 met kleurtjes rond. In het gebied zijn een aantal natuurlijke broedplaatsen maar we hebben ook 10 nestkasten opgehangen om ook jongen van kleurringen te kunnen voorzien.

Ringmus; vanaf nu op afstand individueel herkenbaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten