zaterdag 9 november 2013

VRS HESSENPOORT

Op dit moment zijn we bezig een nieuw ringstation op te zetten Zwolle; VogelRingStation Hessenpoort. Vorig jaar zijn we gestart bij de Centrale Harculo maar de energiewereld is erg in verandering en hoe lang we daar nog zouden kunnen ringen is erg onzeker.

Met medewerking van de Gemeente Zwolle hebben we een nieuwe plek aan de rand van het industrieterrein Hessenpoort. Hier werd enkele jaren geleden een strook "nieuwe natuur" aangelegd door de gemeente. De strook is 1300 meter lang en ca. 80 meter breed; deels droog, deels plas-dras en deels nat. De begroeiing moet nog van ver komen maar de potentie is geweldig! Komend jaar willen we gebruiken om de banen op te zetten.

En om te ringen is het erg plezierig als je een onderkomen hebt. Zeg maar een ringstation.
Voorlopig kunnen we een oude container gebruiken. Deze werd de afgelopen 30 jaar als schapenstal gebruikt. Hij moest wel een beetje worden opgeknapt .....


Aan de buitenkant viel nog wel wat eer te behalen 


 en de binnenkant zag er uit als een gemiddelde studentenkamer :)

Het grote voordeel is dat het plaatwerk en de constructie van de container nog in een zeer goede staat verkeren. Na leegruimen, schoonmaken en een schilderbeurt is het lelijke eendje zowaar veranderd in een groene zwaan :)  Komende weken moet nog een raam geplaatst worden en wat kleine verbeteringen aangebracht maar dan kan ons onderkomen naar de ringplaats!

En schoon is uw kunstgebit... let ook op het lichtdoorlatend dak; het laat nu ook licht door!


Poetsen, boenen en een kwastje verf doen wonderen. Een "complete make-over"


3 opmerkingen:

 1. Zo die hebben jullie mooi opgeknapt , daar zal je veel plezier van hebben , nu nog wat groene planten er tegen aan en je hebt een pracht schuilhut bij .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Jan, die ziet eruit als klaar voor de start.
  Gaan jullie alleen mistnetten hangen of maken jullie nog zo'n mooie Helgolandse fuik?
  Roely

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Roely,

   Het plan is mistnetten en slagnet.
   Wie weet ooit nog een Helgolandfuik maar dat is een heel bouwwerk en we willen daar ook niet te veel opvallen.

   Verwijderen