zaterdag 24 augustus 2013

TREKTELLEN

In het najaar wordt met enige regelmaat de trektelpost weer bemand. Het doel is om de najaarstrek van roofvogels en thermiek-trekkende vogels vast te leggen.
In een comfortabele stoel half achterover liggend de lucht afturen. En als het zonnetje dan lekker schijnt met een zacht briesje is dat niet het meest vervelende werk :)  Het is net vissen; je speurt de lucht af met de verrekijker maar of er iets komt moet je maar afwachten...
De eerste drie tellingen zitten er op en brachten al leuke resultaten; Visarend, Wespendieven, Bruine kiekendieven en groepen Ooievaars. Ook de eerste Sperwers zijn gepasseerd; de "bulk" moet nog komen gevolgd door de Buizerds.

Laagvliegende Wespendief. 


De grootste groep Ooievaars bestond uit 38 vogels.

De telpost is midden in het weidegebied de Molenpolder. En als er geen trekkende vogels te zien zijn dan is er altijd wel wat te beleven...... Dit Paapje zat ons nieuwsgierig te bekijken.


Een jonge Torenvalk trok zich weinig van ons aan.

 En als dan ook nog "luchtgevechten" boven onze hoofden plaatsvinden kan de dag al helemaal niet meer stuk.

Jonge Torenvalk en een jonge Slechtvalk doen schijnaanvallen op elkaar.

De resultaten zijn te volgen op: http://www.trektellen.nl/trektelling.asp?telpost=123


1 opmerking:

  1. Ha Jan,
    ik ben ooit eens een keer door die polder gewandeld, kan me niet herinneren veel gezien te hebben. Mooie foto van die ooievaars! Is er ook een trektelpost aan de IJssel?
    groeten
    Roely

    BeantwoordenVerwijderen