vrijdag 20 januari 2012

MET DE POTEN IN DE KLEI

Een uitdrukking die af en toe wordt gebruikt, maar bij ons was dat letterlijk zo!

Vanochtend met Henk Kroeze en Henk Rensink een aantal nestkasten voor steenuilen geplaatst in Spoolde, een gebied waar de komende jaren een dijkverlegging plaats gaat vinden, zie ook:
http://www.ruimtevoorderivier.nl/meta-navigatie/nieuwsoverzicht/nieuw-leefgebied-voor-steenuil-westenholte
In het gebied zijn door het Waterschap Groot Salland ook een aantal muizenruiters geplaatst. In deze ruiters wordt voer gegooid voor muizen in de hoop dat er flink wat van komen en dat is weer bevorderlijk voor de steenuilen.
Het weer zat mee en we konden tussen de buien door ons werk doen. Maar de ondergrond was kletsnat en als dat dan klei is dan is dat heel lastig! Om kort te gaan; toen we klaar waren zat ongeveer alles onder de klei...


                   met zorg gooit Henk Kroeze het voer in de ruiter terwijl Henk Rensink toe kijkt

Vanmiddag stonden slechtvalken op het programma. De nestkast was door een paar "handige Harry's" van de firma Hendrix gemaakt en ook al op zijn plek gezet. Een kast van trespa en verstevigd met roestvrij staal; prachtig! Bij een zand- en grindbedrijf in Zwolle kan ik gratis fijn grind halen. Dit valt letterlijk naast de lopende banden die de lading uit de schepen transporteren. Dit spul is uitermate geschikt als vulling voor een slechtvalkennestkast.

               een kijkje door het luikje in de achterwand van de nestkast, nu nog zonder vulling

Volgende week gaat de vulling in de kast en vanaf dat moment zijn de valken welkom! Toen ik daar weg reed zat één van de valken op een andere gevel van het gebouw een prooi te plukken.
Dat was dus een dagje "werken" i.p.v. vangen en ringen. Bij thuiskomst had ik nog een "kleiklusje"...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten