maandag 2 februari 2015

NESTKASTEN PLAATSEN

Vandaag in het zuidelijk deel van ons inventarisatiegebied met Wybo en Yaco 5 nestkasten voor steenuilen geplaatst. Drie nestkasten op nieuwe plaatsen om twee gebieden waar al steenuilen broeden met elkaar te verbinden. Hopelijk snappen de uilen wat de bedoeling is!
En op twee plaatsen werden nestkasten vervangen door verbeterde exemplaren. Met name de sluisjes zijn aangepast en de nestkasten zijn "marterproof"


Ongeveer 800 meter ten zuiden en 600 meter ten noorden van deze plaats broeden steenuilen. Veel mogelijkheden om een kast te plaatsen waren er niet maar er is meestal wel een mouw aan te passen.  Een nieuwe plaats. Aan de rand van een weidegebied en op een perceel met fruitbomen en kleinvee. Dat lijkt erg kansrijk!


Ook een nieuwe stek. Volgens de grondeigenaar ziet hij af en toe een steenuil maar denkt niet dat ze er broeden. We hebben een mooi "rommelhoekje" gevonden dus wie weet....


Hier broeden al elk jaar steenuilen in de oude stal. Maar er zijn plannen om het dak te vervangen en dan kunnen de steenuilen er niet meer in. De nestkast in de notenboom moet uitkomst bieden.

2 opmerkingen: