zondag 26 oktober 2014

LEUK VANGEN IN ZWOLLE

Na een aantal dagen op Schier geringd te hebben weer aan de slag in Zwolle, want daar valt uiteraard ook wel wat te beleven.
In twee weken tijd hebben we inmiddels al weer meer dan 320 vogels uit de netten gevist! Waren ze niet geringd dan kregen ze een mooie bling-bling mee. Hadden ze al een ring dan werd het ringnummer genoteerd en waren we uiteraard benieuwd naar de herkomst. Veel vogels bleken door ons zelf geringd te zijn maar er was bijvoorbeeld ook een rietgors bij met de Belgische ring.

Met meer dan 60 exemplaren waren de rietgorzen het talrijkst. Het is goed te merken dat de trek in volle gang is; zanglijsters (41) stromen ons land binnen en roodborsten (37) zijn ook flink in beweging.

Maar uiteraard zijn we ook erg in voor nieuwe soorten! En daarmee werden we weer verwend:


Een flinke jongen! Een volwassen man meerkoet.

Watersnip


Een bokje. Kleiner dan een merel maar wat een mooie kleuren!

  
En onze eerste koperwiek.

Op de ringbaan van Schiermonnikoog vingen we enkele sperwers. In Zwolle hadden we dat geluk nog niet; bij ons stuiteren ze steeds uit de netten....
Uiteraard hebben roofvogels wel onze belangstelling en die proberen we te vangen met de ball-chatri. Inmiddels konden we twee buizerds "blij" maken met nieuwe (kleur-)ringen en controleerden we een torenvalk.

Deze man torenvalk heb ik in 2013 als pul geringd.


Eén van de twee buizerds; een jonge dame van 1100 gram!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten