woensdag 12 juni 2013

SLECHTVALKEN

Net voor de reis naar Bulgarije kon ik de vier jonge Slechtvalken op de zendmast in Markelo ringen, die waren ook dit jaar weer vroeg begonnen met de eileg. De dag na de reis waren de jongen van Harculo aan de beurt, ook vier stuks. Deze heb ik samen met één van onze directeuren geringd en zijn we het er ook overeens geworden hoe ik het "slechtvalkwerk" voor het bedrijf de komende jaren kan blijven verzorgen.

 De vier alleraardigste slechtvalkjes van Harculo (ze dachten dat ik een kraslot was...)

Enkele dagen later naar de Flevocentrale. Hier stond een cameraploeg en een verslaggeefster van Omroep Flevoland klaar. Ach, ze liepen niet te veel in de weg en de drie jongen konden zonder problemen geringd worden. Ook de vragen waren een (slechtvalk-)eitje....

Als je voor Holland bent zet dan een oranje helm op, gebruik een oranje microfoon en oranje ringen

In Deventer konden ook vier jongen geringd worden en daarna ging de reis naar Bergum, ook een vestiging van ons bedrijf.
Deze ringsessie was voor Friesland een primeur; voor zover bekend zijn dit de eerste jonge Slechtvalken op het Friese vasteland! Dus en hoop belangstelling, een gezellige sfeer en een tweetalige voertaal :)

 Gevogelte op tafel in de bedrijfskantine, maar ditmaal niet om te eten....

Als laatste weer een "thuiswedstrijd" bij Hendrix aan het Zwolle ijsselkanaal in Zwolle.
Bij een eerdere controle was één klein jong in de kast en nog twee eieren. Het bleek dat de twee eieren niet waren uitgekomen en het jong dat er nog was kreeg dus genoeg te eten!

Eén jong en twee eieren. Niet in de watten gelegd maar in de veren
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten