woensdag 26 september 2012

SCHIER dag 5

Een rustige dag met niet heel veel vogels.Je moet wel je rondjes lopen om te voorkomen dat vogels te lang in de netten hangen; zowaar vandaag ons eerste `nul` rondje.....
Gelukkig wel weer voldoende vogels en leuke soorten om mijn kennis op het gebied van geslacht en leeftijdherkenning van dat kleine spul bij te spijkeren. Tot nu toe hadden we bijvoorbeeld steeds juveniele Kleine barmsijzen maar vandaag een volwassen mannetje, volop in de rui (zie foto).
En natuurlijk onze dagelijkse Bladkoning! Binnen enkele dagen hebben we nu al de zesde gevangen. Als je bedenkt dat dit kleine vogeltje helemaal vanuit Siberie komt vliegen....
In de middag bracht een excursiegroep van ruim 15 personen een bezoek aan het ringstation. Een bont gezelschap en ze vonden het allemaal prachtig. 
Een Houtduif zorgde er voor dat we voldoende gewicht aan vogels vingen vandaag. Met 450 gram weer een zware jongen die dus evenveel weegt als 60 Bladkoningen... De duif had wel een mooi ruipatroon waaraan we konden afleiden dat het om de 2e kalenderjaar vogel ging.

Volwassen mannetje Kleine barmsijs, volop aan het ruien.


Een grote groep geinteresseerde excursiegangers.

  Onze zesde Bladkoning (Blako genoemd onder vogelaars)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten