donderdag 21 december 2017

GELUKT!

Het was vorige week al in diverse Zwolse media te lezen; voor Avifauna Zwolle is in Zwolle 2018 "Het jaar van de stadsvogel". Stadsvogels en ook vleermuizen kunnen wel wat hulp gebruiken nu alle bebouwing er zo strak uit ziet dat er nauwelijks nog broedplaatsen beschikbaar zijn.
Om het Jaar van de Stadsvogels af te trappen werden gisteren 15 nestkasten voor gierzwaluwen opgehangen aan een flatgebouw aan de Veemarkt. In de buurt van deze flat moesten woningen verdwijnen waar gierzwaluwen hebben gebroed. Naast de 10 nestkasten die deltaWonen beschikbaar stelde deed ook Vogelbescherming Nederland een bijdrage zodat het er 15 werden.
De kasten werden geverfd in de kleuren van DeltaWonen en ook geplaatst in de vorm van hun logo.


 Plaatsen met behulp van een ladder was geen optie, dus een hoogwerker werd ingezet.


Voor de monteur van de firma Nijhuis was dit weer eens een ander klusje....


De laatste kast is geplaatst dus zakken maar.


Nu maar hopen dat de gierzwaluwen de kasten snel vinden. 
Ik ben benieuwd of ze ook voorkeur hebben voor een bepaalde kleur :)

2 opmerkingen:

  1. Laten we eerst maar hopen dat ze er sowieso in gaan, want het zijn lastige kostgangers. Het kan wel een paar jaar duren.Hoe dan ook: mooi project en duimen maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lokken van vogels voor broedbezetting werkt het best door geluid af te spelen in de periode dat de gierzwaluwen in Nederland terugkomen en vanaf Juni als de jonge vogels van vorig jaar nieuwe broedlocaties aan het zoeken zijn.

    BeantwoordenVerwijderen