zaterdag 17 mei 2014

SLECHTVALK

Vanochtend met Yaco de zendmast Zwollerkerspel (de naam van de mast) aan de noordzijde van Zwolle beklommen om te kijken hoeveel jonge slechtvalken er zouden zijn en ook, best wel spannend, hoe oud ze zouden zijn! Tot nu toe konden we alleen controleren van grote afstand (vanonder de Vechtbrug voor intimi) met behulp van de telescoop. En aangezien het de afgelopen tijd steeds slecht weer was moesten we het doen met beperkte waarnemingen.
Maar de timing bleek prima en al helemaal het resultaat; 3 jongen!

Klimgordels om, xx trappen op en boven gekomen een picknickkleedje neergelegd om het wegrollen van spullen te voorkomen. Tegensputterende jongen uit de kast gehaald en het meten en ringen verliep verder heerlijk rustig. Af en toe kwamen de ouders even lawaai maken maar dat viel vergeleken met andere broedplaatsen eigenlijk best mee.
Twee mannetjes en één vrouwtje kregen elk een oranje en een metalen bling-bling en gaan ons hopelijk in de toekomst nog interessante gegevens bezorgen.


  Voor de eerste maal broeden en direct 3 jongen. Super!

Dit is het derde broedpaar voor Zwolle. Helaas hebben de valken van de Centrale Harculo dit jaar de strijd verloren van Nijlganzen maar de valken bij Hendrix leverden 4 jongen aan het Zwolse luchtruim. Met deze drie paren zit Zwolle waarschijnlijk ook wel "vol". De huidige onderlinge afstanden zijn net voldoende om elkaar met rust te laten.

Volgens mij hebben deze jongen het mooiste uitzicht van Zwolle :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten