Windkracht 6 en een strak blauwe lucht. Die wind zorgde er voor dat er veel blad en elzenproppen in de netten kwam dus het eerste rondje leverde een paar lamme armen op maar ook 4 waterrallen; het geluid had gewerkt dus!
Bij het tweede rondje zaten twee bijzondere vogels; een vink en een sijs. De vink was eerder gevangen op Schier in 2006 als 1kj. In 2008 werd de vogel weer op Schier gevangen, in hetzelfde net als in 2006. En vandaag dus weer, weer in net nummer 1....
De "historie" van de vink in de database van het ringrogramma.
De sijs had een "Londen-ring". Deze was dus eerder geringd op het Britse continent, waarschijnlijk als overwinteraar, en was blijkbaar nu weer op weg naar hetzelfde overwinteringsgebied.
Toen kwam de klapper van de dag, een BOSGORS. Voor mij als roofvogelaar best bijzonder maar voor mensen die veel met zangvogels en bijzondere soorten bezig zijn een soort om uit je dak te gaan. En dat deed Joop dus ook. Helemaal happy :)
Deze bosgors kon een aantal mensen heel blij maken!
Bosgorzen broeden in Noord-Europa en overwinteren in Oost-Azie. Af en toe verschijnt er een exemplaar in ons land en heet dan een dwaalgast.
De chocoladebruine vlekken, vooral op de flanken zijn kenmerkend voor de bosgors.
Alle vogelaars van Schier werden "gealarmeerd" en ze moesten natuurlijk allemaal de vogel bewonderen. Eenmaal eerder werd een bosgors op Schier gevangen.
Na het loslaten vloog de gors in een berk en moest even bijkomen van alle belangstelling.
De dag werd in (roofvogel-)stijl afgesloten met een mannetje sperwer :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten